Blogin lähtökohdat:

Blogin tarkoituksena on saada uusia näkökulmia vaikeaan asiaan kertomalla perheemme tarina pala palalta ja muistelemalla matkan varrelta mieleen jääneitä tunteita. Toivottavasti tämä käy myös vertaistueksi muille Vanhemmille ja Nuorille, lukijoiden yhteydenotot ja kommentit ovat siis toivottuja!
Satunnaisesti blogiin eksyneen lukijan kannattaa taustaksi lukea myös blogin avauspostaus, jotta saisi paremmin "juonesta kiinni".

Neljännen kevään kääntyessä syksyksi jatkan tuokiokuvilla "lapsestaan osittain luopuneen" äidin elämästä.

torstai 6. marraskuuta 2014

Kolmas kerta toden sanoi...




... kun saimme sinne Voikukka-ryhmään vielä yhden osallistujan, joten ryhmän tulevaisuus on nyt turvattu. Jatkamme tapaamisia siis n. kahden viikon välein kevättalvelle saakka.

 Alun tutustumisvaiheen jälkeen joka kerralle on tarkoitus tulla oma teemansa, joissa käsitellään huostaanottoa (ja siitä selviämistä) eri näkökulmista niin meidän vanhempien kuin lapsen ja sijaisperheenkin kannalta. Ensimmäisenä teemana oli huostaanottokriisin vaiheet ja niiden kesto/päällekkäisyys.

 Aika selkeästi tuli jo esille myös häpeän teema, onhan lapsen "menettäminen" huostaan vahvasti häpeällinen kokemus. Ilmeisesti ryhmän pienuus on tässä vain eduksi meille, kun pääsimme jokainen jo ääneenkin. Itse hämmästyin siitäkin, että vaikka oma kokemus onkin päällimmäisenä mielessä, niin ihmeen syvästi toistenkin kertomukset jo koskettivat.

 Meillä oli myös verkostopalaveri tällä viikolla,  siitä sitten seuraavassa postauksessa enemmän, kunhan sovittujen uusien asioiden toteutumisesta päästään paremmin selville...

Päivän kuva mun uudesta teepannustani, jota lähden aivan juuri testaamaan. Pannu on valurautaa ja n. kahden teemukillisen vetoinen ja olen siihen jo aivan hullantunut :)

 

3 kommenttia:

  1. Hienoa että teidän ryhmä jatkuu alkuvaikeuksista huolimatta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suurkiitos kommentista, Anonyymi <3. Tässä vielä lisälinkki Voikukka-ryhmiä koskevasta uutisesta, johon törmäsin vasta blogipostaukseni jälkeen:

      http://yle.fi/uutiset/huostaanotettujen_lasten_aiti_salaamme_vielakin_sen_etteivat_he_asu_kotona/7598341?origin=rss

      Poista
    2. Jaahas, linkki taitaa toimia vain kopio&liitä -systeemillä, mutta eiköhän se olekin kaikilla hallussa ;)

      Poista